Παρασκευή τυριού στα πλαίσια συνεκπαίδευσης

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, οι μαθητές της Β’ λυκείου Γεωπονίας του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου συναντήθηκαν στο καθιερωμένο ραντεβού τους, στο πλαίσιο του προγράμματος συνεκπαίδευσης, με τους μαθητές της Β λυκείου του τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΚ Ρόδου. Είχαμε ένα υπέροχο και πολύ ενδιαφέρον εργαστηριακό μάθημα μαζί με τους εκπαιδευτικούς Γεωπόνους.

Στην ενότητα «σύσταση των τροφίμων», του μαθήματος «τεχνολογία τροφίμων», πραγματοποιήσαμε πειράματα με σκοπό να δουν οι μαθητές τον διαχωρισμό των συστατικών των τροφίμων μέσω απλών φυσικοχημικών μεθόδων.

Στο πρώτο πείραμα, κατακρημνίσαμε τις πρωτεΐνες του αλβουμίνης αυγών με θέρμανση.

Στο δεύτερο, παρασκευάσαμε ανθότυρο ρίχνοντας ξύδι στο γάλα. Οι μαθητές δοκίμασαν το τυρί πάνω σε ζεστό ψιμήθι και το συνδύασαν με μαρμελάδα κυδώνι, χειροποίητη από μαθητές του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος μεγαλύτερη τάξης.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...