Επίσκεψη σε Σούπερ Μάρκετ

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές των τομέων Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, καθώς και Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να επισκεφθούν το Σούπερ Μάρκετ Παππού στο πλαίσιο μιας διδακτικής επίσκεψης. Η φιλοξενία και η ξενάγηση που μας προσέφερε το προσωπικό του σούπερ μάρκετ ήταν εξαιρετική και τους ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, είδαμε από κοντά τις λειτουργίες των αποθηκών και των χώρων πωλήσεων. Επιπλέον, μας παρουσιάστηκε η διαδικασία παραλαβής, αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων, καθώς και η οργάνωση των χώρων πώλησης για μέγιστη αποτελεσματικότητα και ευκολία των πελατών.

Επίσης μάθαμε για τη διασφάλιση ποιότητας των προϊόντων και τις συνθήκες διατήρησής τους. Μας παρουσιάστηκαν οι διαδικασίες που ακολουθούνται για τον έλεγχο της ποιότητας κατά την παραλαβή των προϊόντων, καθώς και οι συνθήκες αποθήκευσης που διασφαλίζουν τη διατήρηση της φρεσκάδας και την ασφάλεια των τροφίμων. Αυτή η γνώση ενισχύει την κατανόησή μας για τον σημαντικό ρόλο της ποιότητας και της υγιεινής στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και μας εφοδιάζει με τα εργαλεία για να επιλέγουμε με σύνεση τα προϊόντα που καταναλώνουμε.

Οι μαθητές απόλαυσαν μια πλήρη εμπειρία εκπαίδευσης πραγματικού κόσμου που συμπλήρωσε τις θεωρητικές τους γνώσεις.

Απόκτησαν βαθύτερη κατανόηση για τις αλυσίδες εφοδιασμού, τη διαχείριση αποθεμάτων και την ανάγκη για αποτελεσματική οργάνωση σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο όπως είναι η λιανική πώληση τροφίμων.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...