Μιχαήλ Δουκάκης : Ένας μαθητής μας διαπρέπει στην Αμερική

# Μεγάλο αφιέρωμα για το καλλιτεχνικό έργο και την προσωπικότητα του Θερμιώτη Μιχαήλ Δουκάκη, παλιού μαθητή του σχολείου μας, που ζει και εργάζεται στην Αμερική φιλοξενεί η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ». Αφορμή του αφιερώματος το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη ο «Επικήδειος», που ανεβάζει ο ηθοποιός.

# «Πολύ επίκαιρος ο «Επικήδειος» του Καμπανέλλη διά στόματος και σώματος του μοναχικά ιδιοφυούς Μιχαήλ Δουκάκη, σημειώνει ο θεατρολόγος Δρ.Κωνσταντίνος Μπούρας. Και συνεχίζει: Τι ηθοποιός! Τι διονυσιακή μανία. Τελεσφόρος αρνησικυρία, φαντασμαγορική αμφιθυμία, άνθρωπος ορχήστρα. Μην χάσετε αυτήν την εξαιρετική παράσταση!»

# Ο Π. Λιάκος ο οποίος του πήρε την συνέντευξη υπογραμμίζει : Είχα τη μεγάλη χαρά και τύχη να συναντήσω τον Μιχαήλ Δουκάκη πέρυσι, στο Los Angeles Greek Film Festival και να μείνω άναυδος με την ευγένεια, τον επαγγελματισμό του, αλλά και την αγάπη του για τις ελληνικές κοινότητες. Παραθέτουμε κάποια απαντήσεις του από την συνέντευξη: 

@@ Όταν ήμουν 12 ετών είδα μια παράσταση από έναν ερασιτεχνικό θίασο που με μάγεψε. Ήταν σαν κεραυνοβόλος έρωτας.

@@ Το 2016 μού δόθηκε ένας πολύ απαιτητικός ρόλος. Έπρεπε να υποδυθώ έναν ασθενή με σύνδρομο Τουρέτ. Θέλησα να ερευνήσω περισσότερο όσους πάσχουν από τέτοια νοσήματα. Τελικά αυτό λειτούργησε αμφίδρομα. Όσο τους βοηθούσα άλλο τόσο ένιωθα να βοηθιέμαι από εκείνους, με το να εκτιμώ τα μικροπράγματα και να απολαμβάνω τη ζωή όσο καλύτερα γίνεται.

@@ Η κωμωδία και η σάτιρα είναι για μένα ο πιο έξυπνος τρόπος να αντιμετωπίσεις τις τραγωδίες της ζωής. Αυτό καταλαβαίνω κι από τον ευφυέστατο πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου, τον Ιάκωβο Καμπανέλλη: Πως ο καλύτερος τρόπος να αναμετρηθείς με τους φόβους σου, είναι να τους κοιτάξεις κατάματα.

....................................................................................

@@ Ο Μιχαήλ σπούδασε αρχικά Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (2010) και Υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» (2013). Μετά τις σπουδές του στο Εθνικό Θέατρο Νέων της Μεγάλης Βρετανίας (2016) και το UCLA (υποκριτική και συγγραφή σεναρίου).Επίσης οργάνωσε αρκετές ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις Το εθελοντικό του έργο περιλαμβάνει παραστάσεις σε ιδρύματα, άσυλα, ψυχιατρικές και ογκολογικές κλινικές.

@@ Τα τελευταία χρόνια ζεις και εργάζεται στο Λος Αντζελες, την καρδιά του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου. «Οι κόποι μου στην Αμερική αναγνωρίζονται και σοβαροί επαγγελματίες στέκονται στο πλάι μου- σημειώνει .Και καταλήγει: Σπουδαίο πράγμα οι καλοί συνεργάτες και τους ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη».

.....................................................................................................................

# Φωτογραφία από θεατρικό εργαστήρι στον "Οιωνό" της Θερμής με μαθητές της περιοχής, το 2018. Η φωτογραφία -στο κέντρο της οποίας διακρίνεται ο Μιχαήλ - είναι από την εφημερίδα  "ΕΜΠΡΟΣ". 

# Ο Μιχαήλ στο σχολείο μας με μαθητές μας (φοιτητές και τελειόφοιτοι Λυκείου πιά ) σε κάποια γιορτή των Χριστουγέννων. Η φωτογραφία από το τη σελίδα του στο f/b.

Συγγραφέας: 
avalesis