Σκυταλοδρομία οικολογικού χαρακτήρα στο Σχολείο μας!

Η ενημέρωση των παιδιών για τους κανόνες της οικολογικής σκυταλοδρομίας.
Μαθήτρια σε δράση!!!
Τα αποτελέσματα στην τάξη. Οι ενημερωμένοι/ες και προσεκτικοί/ες διέπρεψαν!

Χαίρετε φιλοί και φίλες ,μικροί και μεγάλοι , μαθητές και εκπαιδευτικοί !

  Μια ακόμη σχολική χρονιά φθάνει στο τέλος της . Όμως η δράση για την ενημέρωση και τη δημιουργία  συνείδησης - Οικολογικής συνείδησης ,από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας ,στο φυσικό χώρο του Σχολείου, συνεχίζεται.

  Στις 8/6/2021 ,η κυρία Βορίλα Βέρα ( Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Αβάθμιας Εκπ.Ανατ. Αττικής),επισκέφθηκε το Σχολείο μας , ύστερα από πρόσκληση του Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Ομάδας της σχολικής μονάδας μας. Σκοπός της ήταν, να ενδυναμώσει τα παιδιά μας στον καλύτερο τρόπο χρήσης των απορριμμάτων τους. 

  Με μία σκυταλοδρομία ταχύτητας σκέψης και βέλτιστης επιλογής ,τα παιδιά των τάξεων Β1, Ε2, Β2 και Ε1 ,ανά μία ώρα ,συμμετείχαν σε δύο ομάδες στο παιχνίδι γρήγορης σκέψης και απόφασης για το πού θα πάει να απορριφθεί το κάθε αντικείμενο .Για επανάχρηση με αιτιολόγηση! ! ! 3 βαθμοί , για ανακύκλωση !! 2 βαθμοί και για τα .. σκουπίδια 1 βαθμό. Όλα πήγαν καλά και στα παιδιά πέρασε το μήνυμα της επαναχρησιμοποίησης των συσκευασιών που απορρίπτονται είτε στο σπίτι είτε στο Σχολείο.

  Τα παιδιά στο τέλος βίωσαν τη χαρά των επιλογών τους στο παιχνίδι κι έμαθαν ακόμη μια φορά την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος! Έδωσαν κι έξυπνες ιδέες επαναχρησιμοποίησης υλικών αλλά και βέλτιώσεις για το παιχνίδι!

Συγγραφέας: 
Παπαγγελοπουλος...