Αρωματικά φυτά

 

Σκοπός της εργασίας μας αυτής ήταν να κάνουμε την τάξη μας πιο ευωδιαστή και όμορφη, αλλά και  να μάθουμε για αυτά τα φυτά. Το κάθε παιδί διάλεξε ένα αρωματικό φυτό από το ανθοπωλείο  και το έφερε στην τάξη. Η Μυρσίνη έφερε δυόσμο, η Μιχαέλα λεβάντα, η Ευαγγελία ρίγανη και δεντρολίβανο και ο Αργύρης έφερε φασκόμηλο και θυμάρι. Ο καθένας μας βρήκε πληροφορίες για τη χρησιμότητά τους στη μαγειρική, σαπωνοποιία, φαρμακευτική.

Στην αρχή τοποθετήσαμε τα φυτά στο μικρό παραθυράκι της τάξης μας. Επειδή όμως στην τάξη μας δεν μπαίνει πολύ ήλιος αφού είναι στο υπόγειο, τα βάλαμε στο περβάζι της σκάλας που έχει περισσότερο φως. Ο τελικός σκοπός είναι να τα φυτέψουμε στον κήπο.

Μια μέρα η κυρία μάς μας  έφερε αποξηραμένα  φυτά για να τα δούμε,  να τα πιάσουμε, να τα μυρίσουμε. Έφερε φασκόμηλο, δάφνη, ρίγανη και τσάι. Μας πρότεινε μάλιστα να κάνουμε πρωινό ρόφημα μ’ αυτά. Έτσι το κάθε παιδί έφτιαξε ένα γλυκό και ένα αλμυρό κέρασμα. Φέραμε τις κούπες μας και η κυρία μέλι,  ζάχαρη και λεμόνια. Έβρασε νερό στον βραστήρα και μας έφτιαξε τσάι και φλισκούνι.

Ήπιαμε, φάγαμε, περάσαμε πολύ ωραία και θα θέλαμε να το ξανακάνουμε.

Ιανουάριος του 2018- Τα παιδιά της Γ΄ τάξης.

Καραδημητράκη Μιχαέλα, Καραδημητράκη Μυρσίνη, Κουρασάνη Ευαγγελία , Σγουρέλλης Στρατής , Τσούρος Αργύρης

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ