Εκδήλωση Βράβευσης Σχολείων Απρίλιος 2011

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», που συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, τη Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης Πειραιά και την Α’ Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Αθήνας.

Στην εκδήλωση μαθητές, εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Ομάδων, παρουσίασαν τη δράση τους, μέσω δρώμενων ή με αναρτημένες ανακοινώσεις. Στην εκδήλωση, η οποία έγινε στο πλαίσιο της χορηγίας της ALPHA BANK για το έτος 2010, συμμετείχαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από όλη την Ελλάδα.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα σχολεία που συμμετέχουν επιτυχημένα περισσότερα από δύο χρόνια στο Δίκτυο, παρέλαβαν τη Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων. Βραβεύθηκαν 38 σχολεία, για επιτυχημένη συμμετοχή μιας χρονιάς στο Δίκτυο, επαναβραβεύθηκαν 13 σχολεία, και και άλλα 41 σχολεία παρέλαβαν έπαινο συμμετοχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, και μίλησαν η αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων κ. Παπαχελά, ο σύμβουλος της Αναπληρωτού Υπουργού Παιδείας κ. Παλάτζας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, κ. Καρτάλης. Όλοι αναφέρθηκαν στη αναγκαιότητα της περιβ/κης εκπαίδευσης και στη δυναμική του προγράμματος «Οικολογικά σχολεία» που φάνηκε έμπρακτα μέσα από την παρουσίαση που έκαναν οι ομάδες των σχολείων.

Στο τέλος τα παιδιά έγραψαν τα δικά τους μηνύματα για το περιβάλλον και για ένα καλύτερο κόσμο σε δυο πανό τα οποία έστειλε η επιτροπή του προγράμματος στο Δήμαρχο Αθήνας και στον κ. Καρτάλη. Η εκδήλωση έκλεισε σ’ ένα έντονο συγκινησιακά περιβάλλον καθώς όλα τα παιδιά τραγούδησαν ένα τραγούδι για το περιβάλλον και τη ζωή. Σταμάτης Σκαμπαρδώνης Αντιπρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Δικτύου

esweb